OKULUMUZ 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA YENİ BİNASINDA BAŞLIYOR

OKULUMUZ 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA YENİ BİNASINDA BAŞLIYOR

FATMA SÜSLÜGİL İLKOKULU

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA YENİ BİNASINDA, ÖĞRENCİ KULÜPLERİ İLE DESTEKLENMİŞ OLARAK TAM GÜN EĞİTİME BAŞLIYOR

Ülkemizin en özel ve seçkin tasarımlarından birisi olarak hazırlanarak inşaatı tamamlanan, köklü ve başarılı bir geçmişi olmakla birlikte, gelecekteki eğitim vizyonuna önemli katkılarda bulunabilme altyapısı, özverili ve idealist yönetim ve eğitimci kadrosuna sahip

FATMA SÜSLÜGİL İLKOKULU AİLESİ,

aralarına yeni katılacak, değerler eğitimi ve sevgisi ile öğrencilerini her gün daha ileriye taşıyarak yeni eğitim vizyonun beklentilerini karşılayacak donanım ve idealizmi merkeze alan YENİ EĞİTİMCİLERİNİ, bu yolda aynı hedefleri benimseyerek bize eşlik edecek değerli, bilinçli ve ne istediğini bilen SAYGIN VELİLERİNİ, çok kıymetli, gayemiz, sevincimiz, heyecanımız, SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİNİ beklemektedir.

Dilek GÜREL

                                                                                                Okul Müdürü

12.07.2021 3656

DÜNDEN BUGÜNE FATMA SÜSLÜGİL İLKOKULU

Çok hızlı gelişen çağımızda başarı için sistemli ve planlı çalışmanın kaçınılmaz olduğu bilincindeyiz. Çağın gerekleri ile uyumlu bir eğitim öğretim anlayışını benimseyen ve daimi olarak devam ettirebilme arzusunda olan

FATMA SÜSLÜGİL İLKOKULU AİLESİ,

Milletimizin ruhuna, ihtiyaçlarına cevap vermek ve uluslararası düzeyde bir kaliteye sahip Milli eğitim ruhunun belirlediği hedeflere ulaşmak için belirlenen stratejileri etkin bir şekilde uygulayabilmek adına yeniden inşa edilmiştir. Yeni bina, yeni imkânlarımız, yeni vizyonumuz ile özgüvene

, yaratıcılığa hem kendilerinin hem de başkalarının tüm potansiyelini açığa çıkarma imkânına sahip çocuklar yetiştiren uluslararası alanda fark yaratan okullar ağındaki yerimizi alıyoruz.

Derslerin zengin sanat atölye çalışmaları, tasarım beceri atölyeleri, spor aktivite alanları ile destekleneceği bu özel proje ile kamusal alanda değer yaratılmıştır. İdealist, yetkin ve sevgiyle yoğrulmuş uzman idareci ve öğretmen kadrosu ile markalaşmak istiyoruz.

Öğrenci kulüp çalışmaları ile desteklenerek tam gün eğitim yapacak olan okulumuz, öğrencilerimize akademik kazanımların yanı sıra; yabancı dil öğretimi, satranç-mangala, halk oyunları ve modern danslar, kurulacak olan oyuncak tasarım, robotik kodlama, bilim, müzik, beden perküsyonu, koro eğitimi, masal anlatıcılığı, ritim, resim atölyeleri ve diğer sanatsal çalışmalar, tekvando, fitnes, masa tenisi, basketbol gibi spor dallarında yapılacak kulüp çalışmaları ile öğrencilerimizin sosyal alanda da güçlendirilmesi, donanımlı hale getirilmesi hedeflenmektedir.

Kurulacak olan Z Kütüphane ile kitap okuma, bilimsel araştırma yapma, düşünme, vaktini verimli geçirebilme yetenekleri pekiştirilecektir.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİMİZ

Öğrenci kulüp çalışması ile birlikte tam gün eğitim verecek olan, modern mimari şeklinde inşa edilmiş ayrı bir bölüm olarak, okulumuz bünyesinde üç adet  geniş ve ferah ortam sağlayacak metrekareye sahip anasınıfı dersliklerimiz, bütün öğrencilerimize aynı anda yeme-içme hizmeti verebilecek büyük bir mutfak ve yemekhane alanına ve bahçe oyun elemanlarından kurulu oyun parkına, kullanışlı ve sıhhi öğrenci WC ile lavabolarına sahibiz. Anasınıfı bölümümüzün tamamı yeni sınıf donatı mobilyaları, eğitim öğretim materyalleri, oyuncaklar, yemekhane araç gereç ve mobilyaları ve ilgili görseller ile tefriş edilecektir. Anasınıfı öğrencilerimize de Milli Eğitim Okul Öncesi Müfredatına uygun olarak kazanımlar verilmeye çalışılırken, öğrenci kulüp saati etkinlikleri ile de yabancı dil eğitimi, sportif, sanatsal ve oyun öğretimi desteği verilerek eğitim faaliyetlerimiz yoğunlaştırılacaktır. Elde edeceğimiz kazanımlar ile saygıdeğer ilçemiz halkının gönlünde hak ettiğimiz yeri alacağımız ve Milli Eğitim camiasında yerimizi sağlamlaştıracağımıza inanıyoruz. İlçemizde bulunduğu merkezi lokasyon, kamu kurum ve kuruluşları ile aynı yapı adası içerisinde bulunması, ulaşım kolaylığı, idealist, yetkin,katılımcı, yenilik ve gelişimleri takip eden, öğrenme ve öğretmede farkındalık oluşturan ve sevgiyle yoğrulmuş uzman idareci ve öğretmen kadrosu ile İlçemizin ve İlimizin en seçkin ilkokulu olma yolunda emin adımlar ile ilerliyoruz.

GÜÇLÜ BİR MİLLETİN, YENİ NESİLLERİNE MİRASI,

GÜÇLÜ BİR DEVLETİN VARLIĞININ GÖSTERGESİ,

TAM DONANIMLI OKULUMUZ, YENİ BİNASINDA

DAHA HEYECANLI, DAHA KARARLI, YENİLİKÇİ

HEDEF VE SONUÇ ODAKLI

TEMEL EĞİTİMİN GÜÇLÜ BİR MARKASI OLARAK

YERİNİ ALACAKTIR.

FATMA SÜSLÜGİL İLKOKULU

OKUL TANITIM

Çok hızlı gelişen çağımızda başarı için sistemli ve planlı çalışmanın kaçınılmaz olduğu bilincindeyiz. Çağın gerekleri ile uyumlu bir eğitim öğretim anlayışını benimseyen VE DAİMİ OLARAK DEVAM ETTİREBİME ARZUSUNDA OLAN FATMA SÜSLÜGİL İLKOKULU AİLESİ Milletimizin ruhuna, ihtiyaçlarına cevap vermek ve uluslararası düzeyde bir kaliteye sahip Milli eğitim ruhunun belirlediği hedeflere ulaşmak için belirlenen stratejileri etkin bir şekilde uygulayabilmek adına yeniden inşa edilmiştir.

Özgüvene yaratıcılığa hem kendilerinin hem de başkalarının tüm potansiyelini açığa çıkarma imkânına sahip çocuklar yetiştiren uluslararası fark yaratan okullar ağına katıldık.

Derslerin zengin sanat atölye çalışmaları, tasarım beceri atölyeleri, ile desteklendiği

Bu özel proje ile kamusal alanda değer yaratılmıştır.

İmza attığı projeler ile

Eğitim dinamik bir olaydır.

Sosyal ve teknik gelişmelere ayak uydurmak gerekir. Markalaşmak istiyoruz.

İdealist yetkin ve sevgiyle yoğrulmuş uzman idareci ve öğretmen kadrosu ile

Eğitim kurumları da diğer bütün kurumlar gibi üretmek zorundadır. Ancak eğitim doğası gereği verimlilik unsurlarını üretimin kalitesini eğitim süreci sonunda öğrencinin bir diğer eğitim kademesine geçerken gösterdiği performans ve hayata atıldıktan sonra gösterdiği başarısı ile ölçülür.

Fatma Süslügil İlkokulu 1962ler den bugünlere uzanan süreçte bulunduğu ilçe ve ilinde güzel atılımlar gerçekleştirmiş yeni inşa edilen binası ile de yenilenen vizyonu yeni heyecanı yeni vizyonu ve yeni atılımları ile gerçekleştirmeye devam edecektir.

Elde edeceğimiz kazanımlar ile saygıdeğer ilçemiz halkının gönlünde hak ettiğimiz yeri aldığımız ve Milli Eğitim camiasında yerimizi sağlamlaştıracağımıza inanıyoruz.

Yeni çağın hibrit insanlarını yetiştirecek bu ilk adımda öğrencilerimize kazandıracağımız akademik, kültürel, sanatsal ve sportif başarılarının yanı sıra, ulusal ve uluslararası projelere katılan teknoloji kullanımında üstün yeni çağın hibrit insanlarını yetiştireceğiz.

İlçemizin ve İlimizin en seçkin ilkokulu olma yolunda emin adımlar ile ilerliyoruz.

Emekli Öğretmen Merhume Fatma Süslügil Hanımefendinin bağışçısı olduğu yapımına 1959 yılında başlanan 1963 yılında hizmete giren iki katlı okulumuzda yanan o ilk anlamlı dönemin ışığı, bugün yeni binasında parıldayan görkemli bir okula dönüşmüştür.

Almış olduğu eğitimde iyi örnekler bayrakları

Senelerdir düzenlediği okul bazlı kampanyalar ve düzenlenmiş olan diğer kampanyalara katılımı ile İstanbul'da en fazla kan bağışçısı sağlayan okul olması ile

Enerji verimliliği yarışmalarında aldığı il birincilikleri ile

Teknofest-İstanbul yarışmalarına 70 proje üreterek katılımı ve finale kalan 5 projesi ile

Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek yarışmasına her yıl Türkiye'de en fazla katılım gösteren okul olarak bağımlılığa karşı yürüttüğü etkili çalışmaları ile ( 1500 eser başvurusu)

Almış olduğu birçok sanatsal, kültürel ve sportif yarışmalarda derece ve kupaları ile

Beyaz bayrak ve okulum temiz sertifikaları ile

Eko okul olarak yeşil bayrak yeşil okul olma unvanını taşıması

Organik tarım örneklerini gerçekleştirerek ilkler arasında yer aldığı

İyilikte yarışan sınıflar yetim kardeş projelerinde üstlendiği güçlü sponsorluk misyonu ile

Siroma –AB projesi pilot okul olarak dezavantajlı öğrenci grupları ile yürüttüğü kazanım projeleri ile

Geri dönüşüm ve atıklar, su hayattır, gelecek biziz, İstanbul çevre ve şehircilik yarışmaları ilçe derece ve ilimizdeki temsil görevleri ile

Yerli ve ulusal basında adından sıkça söz ettiren okulumuz;

28 ilkokul dersliğimiz

3 Anasınıfı Dersliğimiz, ilgili bölümler ve yemekhanesi

1 Özel eğitim sınıfı

1 Müzik dersliği

1 Resim dersliği

2 Fen Laboratuvarı

1 Destek eğitim odası

Okuma salonu da içeren büyük ve kapsamlı kütüphanesi (80 metrekare)

Öğretmenlerin yapacağı çalışmalarda kullanacağı toplantı ve zümre odaları

Öğretmenlerin motivasyonu üst düzeye çıkaracak ve birlikte geçirecekleri kaliteli dinlenme ve görüşme zamanlarına hizmet edecek ve diğer okulların misafir eğitimcilerini ağırlayacak öğretmenler odaları

Robotik kodlama ve bilim atölyelerine dönüştürülecek bölümler

Okulun temsil yeteneği ve idaresine uygun idareci odaları

Rehberlik ve bireysel görüşme odaları,

Veliler ile iletişimi sağlayacak okul aile birliği odaları

Tribünlü büyük bir kapalı spor salonu ( 770 metrekare)

400 kişilik konferans salonu

100 kişilik cep sineması, konferans salonu

Geniş sergi, kokteyl, fuaye alanı( 900 metrekare)

Bekleme salonları

Teknik hizmet ve servis bölümleri ve kapalı otoparkı mevcuttur.

Fatma Süslügil İlkokulu Tanıtım Dosyası Linktedir:

meb_iys_dosyalar/34/24/731667/dosyalar/2021_07/12010450_OKUL_TANITIM.docx

12-07-202112-07-202112-07-202112-07-202112-07-202112-07-202112-07-2021